Arkadaşlarımı düzenlemek için listeleri nasıl kullanırım?

Ayrıca, arkadaşlarınızı dilediğiniz gibi düzenlemek için özel listeler oluşturabilirsiniz. Bu listelerde kimlerin yer alacağını ve listenin hangi gizlilik kısıtlamalarına tabi olacağını siz seçersiniz. Özel listelere eklediğiniz arkadaşlarınıza listeye eklendiklerine ilişkin bilgi verilmez.



Başlamanıza yardımcı olmak için şu listeleriniz zaten vardır: 
     Yakın Arkadaşlar: Haber Kaynağı'nda kendilerinden daha fazla haber görmek ve tüm paylaşımlarında birer bildirim almak istediğiniz en iyi arkadaşlarınızı bu listeye ekleyebilirsiniz. Ayrıca, bu bildirimleri kapatabilirsiniz.
     Tanıdıklar: Bu liste, haberlerini çok sık almak istemediğiniz arkadaşlarınız içindir. Tanıdıklar listenizdeki kişiler Haber Kaynağı'nda nadiren gözükür. Ayrıca paylaşımda bulunurken hedef kitle seçicide "Tanıdıklar Hariç Arkadaşlar" seçeneğini seçerek bu listedeki kişilerin içeriğinizi görmesini engelleyebilirsiniz.
     Kısıtlılar: Bu liste, örneğin patronunuz gibi, arkadaşınız olarak eklediğiniz ancak paylaşımda bulunmak istemediğiniz kişiler içindir. Kısıtlılar listenize eklediğiniz kişiler sadece Herkese açık içeriklerinizi veya sizin kendilerini etiketlediği gönderilerinizi görebilir.
Not: Bu listelere eklediğiniz arkadaşlarınıza listeye eklendiklerine ilişkin bilgi verilmez.


Ayrıca akıllı listeleriniz ve özel listeleriniz vardır.


Akıllı listeler okul, iş veya şehir gibi arkadaşlarınızla sahip olduğunuz ortak bilgilere göre otomatik olarak güncellenen listeleridir. Örneğin, İstanbul'da yaşıyorsanız, İstanbul'da ve İstanbul'a 80 km mesafede yaşayan tüm Facebook arkadaşlarınızdan oluşan bir listeniz olur. Bu listedekileri değiştirmek için bu mesafeyi değiştirebilir veya bu listeye kendiniz istediğiniz kişileri ekleyebilir veya istediklerinizi listeden çıkarabilirsiniz. Arkadaşlarınız profillerini (zaman tünellerini) güncellediğinde bu liste otomatik olarak güncellenir. Örneğin, Facebook profillerinde (zaman tünellerinde) yazan bilgilere göre İstanbul'a en fazla 80 km mesafede yaşayan 30 arkadaşınız varsa, kendileri İstanbul akıllı listenize eklenecektir. Sonradan 2 arkadaşınız profillerini (zaman tünellerini) değiştirip İstanbul'da yaşadıklarını belirtirse, akıllı listeniz bu iki kişi de listeye eklenecek şekilde kendiliğinden güncellenecektir.